dsc_0240.jpg
eikesdalen 57.jpg

Vike ligger i et flott landskap som byr på mange muligheter. 

 

Rett overfor hyttene starter turiststien opp til Vikebotn og Reinsvassbu. Ved Eikesdalsvatnet ligger Nord-Europas største hasselskog. Vike har sin del av den.

 

Eikesdalen med sin særegne tunbebyggelse ligger bare en mil unna. Her er det mange muligheter for fine skogs- og fjellturer.  Det anbefales spesielt å gå opp til Mardalsfossen. For å komme opp til fossen må man først kjøre til enden av Mardalsveien (bomvei, 20 kroner for bil), for deretter å gå opp til foten av fossen. Turen opp tar ca. 30-45 minutter.  Høsten 2012 åpnet en ny tursti opp til fossen, slik at det nå er mulig å komme seg opp med rullestol eller barnevogn. En nydelig tur som absolutt anbefales! Fossen er "åpen" fra 20. juni til 20. august. Resten av året blir vannet brukt til vannkraft.

De som er interesserte i toppturer med eller uten ski, kan for eksempel gå på Vikesaksa (1809 moh), Kleneggen (1964 moh), Skjorta (1711 moh) eller Fløtatind(1711 moh). Muligheter for basehopping er det også, både fra Vikesaksa og Strandkolvet (”Katthammaren”). Dersom man hopper fra Vikesaksa lander man på garden vår, Strandkolvet er noen kilometer nærmere Eikesdal. Om vinteren er Eikesdal et eldorado for de som er interesserte i isklatring. På billedgalleriet (under activities --> climbing) kan du se flotte bilder av isklatrere i aksjon. Bildene er tatt av Iver Gjelstenli i Romsdals Budstikke. 

 

Mange kommer til området for å fiske. I Eikesdalsvatnet er det laks, ørret og røye. For de som er interesserte i laksefiske, begynner lakseelva Eira på Øverås i Eresfjord (en mil unna). Vi kan være behjelpelige med å formidle kontakt med kortselgere i Eresfjorden.

 

Det er også mange som benytter muligheten til å ta en dagstur til jugendbyen Ålesund,  rose- og jazzbyen Molde eller Kristiansund. Atlanterhavsveien og Bud er også en opplevelse.

 

Aursjøveien er en flott opplevelse dersom man ikke har høydeskrekk. Veien har grusdekke og er bratt, smal og svingete. Etter å ha kjørt opp Finnsetlia er man oppe i høyfjellet. Veien går mellom Eikesdal og Sunndal, og er en bomvei. Det anbefales ikke å kjøre med campingbil eller campingvogn. Underveis passerer man Aursjødammen. Der er det mulig å kjøpe seg mat på Aursjøhytta.

 Basehopp fra Vikesaksa - Basejump from Vikesaksa
Dim lights Embed Embed this video on your site
Basehopp fra Eikesdalen - Basejump from Eikesdalen
  Dim lights Embed Embed this video on your site